Villkor

Villkor

Webshopen upphör från och med den 28 november 2019. Köpvillkor finns med en period för dig som handlat hos oss.

Vi vill ha tydliga linjer när du handlar på målahuset.nu, både för din och vår skull. Här hittar du våra försäljnings- och leveransavtal. De överensstämmer med vedertagen standard och står för god e-handelpraxis i Sverige.

Försäljnings - och leveransavtal

Ansvarig för målahuset.se är Bohlins BMM AB

Om förbehåll 
Förbehåll för tryckfel, prisfel, moms -, valuta - och avgiftsändringar, prisstigningar, force majeure, utsålda eller utgående varor samt leveransproblem från våra leverantörer.

Om försäljaren 
Din försäljare och avtalspartner är Bohlins BMM AB.
Organisationsnummer: 556623-4901
Postadress: Skatan 4, 942 91 Vistträsk

Kontaktinformation 
Du är alltid välkommen att skriva till oss på: kontakt@malahuset.se  Ditt e-mail kommer att besvaras inom en vecka. Du kan också ringa oss på telefon: 0929-120 10 mellan kl. 9.00 och 15.30 måndag till fredag, ej helgdagar.

Om val av produkter 
Som kund hos målahuset.se mottar du inte personlig rådgivning beträffande ditt val av produkt. För att få det bästa resultatet med Flügger färg-produkter är det viktigt att välja rätt produkt för ändamålet. Innan du köper bör du därför läsa igenom produktbeskrivningen noga. Produktbeskrivningen hittar du under varje produkt. Det är ditt ansvar att välja den bäst lämpade produkten för ändamålet.

Om leverans 
Vi skickar normalt dina varor inom 1-3 vardagar efter att vi mottagit din beställning. I speciella fall kan tidpunkten för avsändande vara längre. Om andra leveranstider gäller för just din beställning kommer vi att kontakta dig. Om dina varor inte anlänt inom 10 arbetsdagar och vi inte kontaktat dig angående någon försening har du rätt  att häva köpet.

Vi levererar med fraktservice eller Posten. Vi levererar i nästan hela Sverige. Det betyder att vi levererar till brofasta öar eller fram till färjelägen vid öar. Färgen levereras från din närmasta Flügger Färg butik. Vårt fraktombud levererar till din dörr, såvida du inte har avtalat annat direkt med fraktombudet. Posten levererar i överensstämmelse med sina vid var tid gällande leveransbestämmelser för paket. Har du ett särskilt avtal med Posten, så gäller det naturligtvis. När du hand­­lar på målahuset.se blir du upplyst om priset på dina varor samt fraktpriset, så att du känner till det totala priset för ditt köp.

Du kan välja att hämta varorna hos din lokala Flügger färg-butik, då ger vi dig besked om när varorna kan hämtas och hur länge de är disponibla i butiken.

Vi ingår endast avtal med myndig person (minst 18 år).

Om brutna färger 
På målahuset.se kan du beställa färg i flera olika kulörer. Strax efter att vi har tagit emot din beställning blandar vi till din färg, och denna färdigblandade färg kallas bruten. Den produkt du då tar emot är speciellt framställd för dig och vi kan därför inte ta varan i retur.

Är du osäker på om du har valt rätt kulör är det en bra idé att först beställa ett färgprov. Du kan då beställa tre olika färger levererade i mindre förpackningar och kan testa färgen på din vägg innan du lägger din stora order.

När du köper bruten (blandad) färg uppmärksammar vi dig särskilt att du inte kan ångra ditt köp. Innan du kan genomföra ett köp av bruten färg ska du därför acceptera att du inte kan ångra köpet.

Om riskövergång 
Vi påtar oss ansvaret för korrekt och säker transport fram till den adress som du har angett som leveransadress. När du mottagit varan är ansvaret ditt.

Om varukontroll och reklamation 
När du tar emot dina varor är det ditt ansvar att under rimlig tid kontrollera att varorna motsvarar det som du har beställt. En reklamation innebär att du meddelar oss att du inte godtar varan och anger på vilket sätt varan är felaktig. Du har enligt konsumentköplagen rätt att reklamera varor som du har köpt hos oss. Din rätt att reklamera går ut tre år efter att du har tagit emot varan.

Under de första sex månaderna efter köpet åligger det oss att visa att felet inte fanns från början. Annars räknas felet som ursprungligt. När det har gått mer än sex månader efter köpet är det du som köpare som måste kunna visa att felet fanns från början.

Vi återbetalar rimliga fraktkostnader som du kan få i förbindelse med att du returnerar varan, om reklamationen är berättigad. Vill du reklamera färg bör du vara uppmärksam på att kulören på din färg endast är fel om den har en annan färg än den som du har beställt.

När du vill reklamera en produkt, skicka till
Bohlins BMM AB
Köpmangatan 29
942 91 Vistträsk

Det går också bra att lämna reklamationen personligen på ovanstående adress eller i en Flügger färg-butik.

När du returnerar en reklamationsvara ska du ange ordernumret på paketet och bifoga en kopia av orderbekräftelsen för varan. Du ska också fylla i och bifoga våra blankett för returvaror.

Om fel och brister
Du kan kräva att vi avhjälper/reparerar brister eller levererar en ny, felfri vara såvida reklamationen är berättigad och förutsatt att avhjälpning/ny leverans inte medför orimliga omkostnader för oss. När vi har mottagit din reklamation kontaktar vi dig via e-mail eller telefon för att närmare bestämma vidare förlopp.

Istället för att reparera den vara som du har tagit emot kan vi erbjuda dig en ny vara. Kan vi inte avhjälpa/reparera och vill du inte ha en ny vara återkallas köpet. När köpet är återkallat betalar vi tillbaka vad du betalat för varan.

Om ångerrätt och retur 
Som konsument har du ångerrätt. Observera: Du kan INTE ångra köp av bruten färg. Du kan utnyttja din ångerrätt genom att avstå från att ta emot varan från fraktombudet eller Posten.

Om du däremot accepterar att ta emot varan ska du utnyttja din ångerrätt inom 14 dagar efter att du fått varan i din besittning. Du utnyttjar din ångerrätt genom att lämna eller sända ett meddelande till oss om att du vill frånträda avtalet (ångerrätt). Om den sista dagen för ångerrätt faller in på en helgdag, en lördag eller den 24 eller 31 december går tidsfristen ut näst följande vardag.

Om du utnyttjar din ångerrätt ska du ersätta målahuset.se för varans värdeminskning om den beror på att du hanterat varan i större omfattning än som varit nödvändig för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

När du använder dig av ångerrätten ska du själv betala för frakten när du returnerar varan.

Du ska utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar efter att du utnyttjat din ångerrätt skicka returvaran till den adress som anges i svaret vi skickar till dig när vi mottagit ditt returformulär. Använd vårt returformulär. Du får själv stå för transportskador vid returnering, så se till att transporten sker säkert genom att packa in varorna väl.

När vi har mottagit och kontrollerat dina returvaror återbetalar vi köpesumman till dig. vi eftersträvar att betala tillbaka pengarna inom 7 vardagar efter att vi har tagit emot varan.

Kommer varorna aldrig fram till oss på grund av fraktombudet, så återbetalar vi dina pengar. Du ska först dokumentera att varorna innan tidsfristen gått ut har överlämnats till ett kvalificerat fraktombud som skulle leverera varorna till ovanstående adress.

Om vi inte anser att kraven för ångerrätt är uppfyllda, så kontaktar vi dig angående orsaken. Om vi inte kan ge dig rätt att returnera ska du själv hämta dina varor igen. Hämtar du inte varorna kommer de att förvaras i 30 dagar från och med den dagen vi avslagit återbetalning till dig. Efter det förstörs dina varor.

Du kan även utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar efter att du utnyttjat din ångerrätt returnera varorna GRATIS till din lokala Flügger färg butik. Men var uppmärksam på att Flügger färg butiken inte kan ta ställning till om returvaran är i godtagbart skick eller betala tillbaka pengar, eftersom varan är köpt på målahuset.se, som är en del av företaget Bohlins BMM AB.

Om ansvar 
Målahuset.se påtar sig inte ansvar för förlorad vara i förbindelse med frakt av en reklamation. Det är ditt ansvar att returneringen sker säkert.

Om rättigheter 
Alla immateriella rättigheter – text, grafik, bilder, design m.m. – på den här webbplatsen tillhör Bohlins BMM AB.

Om köp 
När du handlar på målahuset.se kan du ända fram till det slutgiltiga bekräftandet rätta dina beställningar och dina uppgifter. Överallt i e-butiken har du tillgång till din kundvagn, så att du hela tiden kan ha en överblick över vad du handlar.

När du har valt betalningssätt och accepterat villkoren skickar vi dig ett kvitto på att vi har mottagit din beställning. Det egentliga köpeavtalet blir giltigt när du har mottagit vår orderbekräftelse. I vår orderbekräftelse upplyser vi alltid om din ångerrätt och att du inte kan ångra ett köp av bruten färg.

Om din beställning är särskilt stor, ovanlig eller om det är andra omständigheter som gör att vi eventuellt inte kan uppfylla avtalet med dig, skickar vi dig ett kvitto på din beställning med följande text:
”Detta är ett kvitto på att vi har mottagit din beställning. Det är särskilda förhållanden kring din beställning som vi behöver undersöka. När vi har undersökt dessa förhållanden och accepterar din beställning, skickar vi dig en orderbekräftelse. Om vi inte kan acceptera den, skickar vi ett besked om detta.”

Om betalning 
Du kan betala med betalkort och med faktura. Vi använder en erkänd och godkänd betalningsleverantör, så att du kan betala på ett säkert sätt. Vår leverantör uppgraderar löpande teknologin för ännu högre säkerhet.

Betala med faktura 

I kassan väljer du betalningsalternativet faktura. En fakturaavgift från målahuset.se tillkommer. Denna fakturaavgift, f.n. 29 kr, visas alltid i kundvagnen innan du godkänner ditt köp. När du anger ditt personnummer gör Bohlins BMM AB en kreditprövning och en kreditupplysning kan komma att tas. Du får besked om din ansökan inte blir godkänd.

På Bohlins BMM AB samarbetar vi med Finansia Fakturatjänst AB som sköter all vår fakturahantering, inklusive påminnelser och inkassohantering. Tänk på att din faktura ska betalas till det bankgiro som anges på fakturan. Betalningsvillkor är 30 dagar.

Ångrat köp, returer och reklamationer anmäls till Bohlins BMM.

Om vårt nyhetsbrev 

Om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev skickar vi dig produktinformation, nyheter, bra erbjudanden och information om arrangemang. Ditt samtycke omfattar Bohlins BMM AB och våra underavdelningar. Det betyder att du kan få nyhetsmail från Bohlins BMM, övervåningar.se och från målahuset.se om du tackar jag till vårt nyhetsbrev. Du kan alltid utan kostnad avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Om din kontaktinformation 
Vi använder din e-postadress och ditt mobilnummer för att skicka meddelanden och upplysningar via e-post och sms. Om du tackar nej till vårt nyhetsbrev använder vi uteslutande din e-postadress och ditt mobilnummer till ärenden som har med ditt köp att göra.

Om användning av personuppgifter 
Vi tar bara emot uppgifter om dig som du själv har gett oss via vår hemsida. Vi använder endast dessa uppgifter för att genomföra vårt avtal med dig.

Om du inte är registrerad på sidan sparas dina uppgifter i en cookie på din dator. Så känner vår webbplats igen din dator när du återkommer för att handla hos oss. Du kan alltid radera denna cookie eller helt stänga av cookies i din browser.

Om du väljer att registrera dig hos oss har vi alla de uppgifter om dig som du väljer att ge oss. Du kan alltid se och rätta till dina uppgifter genom att logga in.

Vi sparar dina uppgifter så länge du handlar hos oss. Dina uppgifter blir under inga omständigheter vidareförmedlade till någon utanför Bohlins BMM AB.

Du har rätt att begära utdrag över dina registrerade personuppgifter, samt att ändra eller radera de registrerade uppgifterna.

Om avvisning av köp 
Vi förbehåller oss rätten att avvisa handel med dig, om du upprepade gånger har returnerat köpta varor eller om vi på andra väsentliga grunder inte kan sälja till dig.

Tvist 
Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist.

Om giltighet 
Dessa villkor är gällande för köp som är genomförda från och med 2015-04-18.