Inspiration

Ska du måla huset i sommar? Här har vi samlat tips och goda råd,
dessutom svarar vi på de vanligaste frågorna vid målning av fasader.
Har du andra frågor om till exempel utomhusfärg, får du gärna höra av dig så kan vi
svara dig direkt och sedan bygga ut vår kunskapsbank online.

Sommarkulörer till ditt vardagsrum

Här hittar du förslag på hur paletten kan användas i vardagsrummet.

Den gröna väggen på bilden ovanför ger en känsla av natur, lugn och kärlek till den levande grönskan. Det är riktigt häftig färgsättning om du vill lyfta fram alla dina gröna växter. Den gröna färgen passar också fint till allt det gråa vi omger oss med i dag, och ger t.ex. en grå soffa en lite mer intressant plats i inredningen.

Syrénfärgen här nedanför är mjuk och har en touch av nostalgi – det här sättet att använda paletten är utpräglat feminint med ett drag av seriositet och aningen klassiskt. Den feminina väggen tyglas av de övriga neutrala färgerna i rummet, och du kan med fördel göra den mer maskulin och klassisk genom att tillföra olika träslag och grönt i inredningen.

sommarkulorer2

Förälskar du dig i den här paletten så använd färgerna kors och tvärs. Vi har sett till att färgerna passar ihop, oavsett om du väljer en grön vägg, grå soffa, syrénfärgad keramik eller en helt annan fördelning av färgerna.

Utnyttja möjligheten att prova färgernas inverkan genom att se dem i verkligheten i ditt eget vardagsrum med hjälp av ett par färgprover från din närmaste Flügger-återförsäljare.

Artikel från Flügger Färg.