Inspiration

Ska du måla huset i sommar? Här har vi samlat tips och goda råd,
dessutom svarar vi på de vanligaste frågorna vid målning av fasader.
Har du andra frågor om till exempel utomhusfärg, får du gärna höra av dig så kan vi
svara dig direkt och sedan bygga ut vår kunskapsbank online.

Färger till din hall

Hallen eller bara korridoren är vanligtvis inte en plats där vi vistas så länge. Det är snarare ett genomgångsrum. Hallen är också det första rum som möter oss när vi kommer innanför dörren både hemma och hos andra.

Eftersom hallen ofta är fönsterlösa och mörk, många väljer därför en vit nyans på väggarna. Men vitt trollar inte fram dagsljus. Så om du gärna väljer färger finns det ingen anledning att inte göra det i hallen också.

Kulören på bilden ovanför är målad både på tak och väggar. Det ger en intensiv upplevelse. Det vita i stuckatur och snickerier ger strama linjer. Kulören heter 4394.

Kulörer

Undvik de försiktiga ton i ton-effekterna i artificiellt ljus. Effekter där kulörerna ligger mycket nära varandra kräver nämligen stora mängder riktigt dagsljus.
I artificiellt ljus är det bättre att satsa på en tydlig lösning som faktiskt bryter igenom de färgförvrängningar, som uppstår i artificiellt ljus.
För att verkligen kunna bedöma en kulör behöver du se ett stort, ordentligt färgprov i rummet. Så låt det ta den tid det tar. Måla ett par färgprover innan du väljer.

Samtliga ytor är målande i samma nyans. Ett nytt nordiskt uttryck. Kulören heter 5522 Samtliga ytor är målande i samma nyans. Ett nytt nordiskt uttryck. Kulören heter 5522

Och rent praktiskt?

Hallen utsätts varje dag för stort slitage. Människor på väg, skor och ytterkläder som spritts ut i förbifarten eller hängts upp på väggen. Oavsett om din hall känns hemtrevlig eller mer stram är det viktigt att välja en färg med viss slitstyrka.
I Flügger-butiken får du råd och vägledning om vilken produkt som passar till just din hall.

 

Välj en markant och inbjudande nyans till väggarna. Det ger en tydlig kontrast till det vita i tak, stuckatur och snickerier. Kulören heter 4507 Välj en markant och inbjudande nyans till väggarna. Det ger en tydlig kontrast till det vita i tak, stuckatur och snickerier. Kulören heter 4507

Artikel från Flügger Färg.